4 яйца
	1 ч. ч. пудра захар
	1 ч. ч. кисело мляко
	1 ч. л. бакпулвер
	1 ч. ч. пресято брашно
	1 пакетче ванилин
	1 ч. л. масло за намазване на тавата
	1 ч. л. брашно за поръсване на тавата
	500 г пресни или замразени малини или ягоди или сок от 2 компота
	4-5 с. л. захар за сиропа
	 плодове от сладко или пресни плодове и изцедено кисело мляко за гарниране
	Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят, прибавя се киселото мляко и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква добре и се изсипва да се пече в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Пече се на 180° С, докато порозовее и клечка за зъби забодена в центъра на сладкиша излезе суха.
	Реването се оставя да поизстине, набожда се с вилица и се залива със сироп.
	Сиропът се приготвя, като пресните или размразени на стайна температура плодове се претриват през сито и полученият сок се смесва със захарта и 100 мл вода. Ако се използва сок от компот, няма нужда от прибавяне на захар и вода.
	Реването се разрязва и се гарнира с целите плодове и цеденото кисело мляко, разбъркано с пудра захар.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








