За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Сладки
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост
                                                                                                                                    Мамините масленки с мармалад - пръхкави и нежно топящи се от сладост
    
    
     
                
            
                 8 Юни 2016
            
            
            30296
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
Разбийте размекнатата мас заедно със захарта. Добавете сметаната и яйцата, и отново разбийте.
Смесете бакпулвера с брашното и содата, и постепенно добавяйки от сместа в купата с маста, замесете средно меко тесто.
Оставете го за два часа в хладилник, увито във фолио.
От тестото разточете кора, намажете я с мармалад, навийте на руло и нарежете малки охлювчета. С останалото тесто направете кифлички, напълнени с мармалад.
Изпечете сладките десетина минути на 200 градуса в тава, покрита с хартия за печене.
Оваляйте изпечените сладки хубаво в пудра захар, смляна в машинка за кафе заедно с лешниците и една ванилия.
Добър апетит !!!
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








