Мандраджийски бъркан тутманик

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Мандраджийски бъркан тутманик
Мандраджийски бъркан тутманик
admin
Добавена от: admin
84481
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ½ ч.ч. брашно

1 ч.ч. кисело мляко

½ ч.л. сода

2 яйца

5-6 с.л. надробено сирене

3-4 с.л. настърган кашкавал

125 гр. масло

2 с.л. галета

1 ч.л. сол

Оставете маслото на стайна температура, докато омекне, след което го разбийте на пухкав крем и при непрекъснато бъркане добавете едно по едно яйцата. След това прибавете натрошеното сирене, солта, киселото мляко с угасената в него сода и брашното. Получената смес изсипете в намазана с масло и поръсена с галета тавичка. Печете в силна фурна около 20 мин., или докато повърхността добре се зачерви. След като го извадите от фурната, поръсете тутманика с настърган кашкавал. За разкош може да го поръсите и със сусам преди печенето. Приятен апетит!

Автор: lakomnik.bg

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft