Мариновани лукчета

вход през zajenata.bg
Мариновани лукчета
admin
Добавена от: admin
25389
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 кг арпаджик (малки лукчета за разсад)
300 мл алкохолен оцет (9%)
600 мл вода
1 супена лъжица черен пипер


Накиснете арпаджика във вода и го оставете малко да омекне, за да може по-добре да го обелите. След като го обелите, поставете в голяма тенджера, поръсете с две шепи сол, покрийте и оставете така 24 часа.
На следващия ден измийте от солта и разпределете в буркани. В тенджера сложете водата, оцета и черния пипер. Оставете да поврат и изчакайте да изстинат. Със студената течност напълнете бурканите с лука. Затворете с капачки, предварително намокрени в алкохол. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място, а лукчетата може да консумирате след 14 дни. Така готова, могат да траят години.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft