Мариновани лукчета
    
    
     
                
            
                29 Август 2014
            
            
            26219
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    2 кг арпаджик (малки лукчета за разсад)
300 мл алкохолен оцет (9%)
600 мл вода
1 супена лъжица черен пипер
Накиснете арпаджика във вода и го оставете малко да омекне, за да може по-добре да го обелите. След като го обелите, поставете в голяма тенджера, поръсете с две шепи сол, покрийте и оставете така 24 часа.
На следващия ден измийте от солта и разпределете в буркани. В тенджера сложете водата, оцета и черния пипер. Оставете да поврат и изчакайте да изстинат. Със студената течност напълнете бурканите с лука. Затворете с капачки, предварително намокрени в алкохол. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място, а лукчетата може да консумирате след 14 дни. Така готова, могат да траят години.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








