Мариновани рибни филенца с мак и сусам
    
    
     
                
            
                 6 Ноември 2012
            
            
            6721
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	4 големи филета от бяла риба
	2 ч.л. сусам
	2 ч.л. мак
За маринатата:
	3 с.л. соев сос
	1 с.л. мед
	1 с.л. бяло вино
	1 кафеена лъжица настърган пресен джинджифил или лимонова кора
	1 скилидка пресован чесън
Смесват се соевият сос, медът, виното, чесънът и джинджифилът (лимоновата кора). Рибните филета се заливат с маринатата и се оставят да престоят 15 минути. През това време сусамът и макът се запичат на котлона в сух тиган, като непрекъснато се разбърква, докато се зачерви. Рибата се пече около 8 минути в намазан с мазнина тиган с незалепващо покритие, като от време на време се полива с маринатата. Преди да се извади, се поръсва със сместа от мака и сусама.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








