Меден кейк с глазирани ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Меден кейк с глазирани ябълки
Меден кейк с глазирани ябълки
admin
Добавена от: admin
15373
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

430 мл. брашно
5 мл. бакпулвер
3 мл. сода бикарбонат
5 мл. смляна канела
2 яйца
125 мл. бяла захар
60 мл. кафява захар
125 мл. мед
125 мл. олио
настърганата кора на 1 лимон
За глазираните ябълки:
1-2 ябълки
60 гр. масло
45 мл. мед

Пресейте брашното с бакпулвера, содата и канелата. Разбийте яйцата с двата вида захар на гъст и пухкав крем. Смесете меда, олиото и лимоновата кора и ги добавете към яйчената смес. Прибавете внимателно сухите съставки и разбъркайте добре, като внимавате да не спада обемът на яйцата.
Излейте сместа в намазнена и покрита с хартия за печене форма с диаметър 20 см. и печете на 160°C за 40-50 минути, докато при проверка със суха клечица същата излиза чиста.
Извадете сладкиша и охладете във формата 5 минути, преди да го извадите върху домакинска решетка.
Покрийте охладения сладкиш с глазираните ябълкови резени.
За глазираните ябълки:
Нарежете ябълките на тънки кръгчета с помощта на ренде или кухненски робот. Разтопете маслото в голям тиган и запържете леко ябълките, докато омекнат. Прибавете меда и задушете, докато резените добият приятна медена глазура. Извадете ги и украсете с тях готовия сладкиш.
Поднесете с разбита сметана.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft