 
                
            1. Маята се поставя в хладкото мляко и се разбърква. 
2. В съда с брашното се добавят яйцата, олиото и млякото с маята. Разбърква се добре и върху набрашнен плот се омесва меко и еластично тесто. Оставя се да втасва покрито 30 мин. 
3. 2 яйца се разделят на белтъци и жълтъци. 
4. В съда с белтъците се добавят натрошеното сирене, ситно нарязаната шунка, настърганите кисели краставички (отцедени от водата), риган и ако е необходимо - малко сол. Сместа се разбърква добре. 
5. Втасалото тесто се разделя на две части и от всяка част се разточва правоъгълна кора. Върху нея се слага половината от плънката и кората се навива на руло. Същото се прави и с другото тесто. 
6. Рулата се нарязват на парчета с дебелина два пръста, слагат се в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбит жълтък и се поръсват със сусам. 
7. Оставят се да втасват така още 30 минути. 
8. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 мин.
 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








