 
                
            
	1 кг свински врат
	1 с. л. брашно
	20 г краве масло 
	1 ч. л. сушен копър 
	1 струйка зехтин 
	1 стрък праз лук 
	100-150 г сирене Дунавия 
	1 кг картофи 
	бял пипер и сол на вкус
	1/4 ч. л. смлян джинджифил 
	1/2 ч. л. захар 
	1/2 ч. л. зърна кориандър 
	1 ч. л. чубрица 
	1 ч. л. червен пипер
	3-4 с. л. олио 
	1/2 в. ч. бяло вино
	3-4 зърна бахар
	2 глави лук 
	смляно къри  
Картофите се сваряват, след което се намачкват в купа, докато са още топли.
Добавя се сиренето „Дунавия” и се поръсва със сол и сушен копър.
Лукът се нарязва наситно и се смесва с картофите. Пюрето се пасира, докато се получи еднородна консистенция. Сипва се зехтинът.
Върху пюрето се поставя кръгъл лист хартия и купата се поставя на котлон върху касерола с вряла вода.
Бахарът, виното, олиото, червеният пипер, чубрицата, кориандърът, захарта, джинджифилът, белият пипер и солта се смесват в дълбока купа.
Месото се отделя от кокала и се накисва в купата, след което заедно с маринатата и нарязания лук се прехвърля в плик за печене.
Пече се във фурна на 180 градуса около час и половина.
Маслото и брашното се запържват. Добавят се сосът от изпеченото месо и кърито и със сместа се поливат парчетата месо


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








