Милинките на Руска
    
    
    
                
            
                 2 Юни 2015
            
            
            10291
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Маята заедно със захарта се разтварят в 1 чаша вода (топла) и се прибавят към предварително разбитите яйца, сол, олио, оцет, кисело мляко. Постепенно се добавя и брашно -за меко тесто. Тестото се оставя да престои 20 минути, премесва се отново и от него се правят малки топчета, малко по-големи от орех. Потапят се в предварително разтопените масло и мас и се редят плътно в тава. Оставят се да втасат, докато изпълнят тавата. След това останалата мазнина се слага на котлона. Прибавят се 1–2 с.л. брашно, да се позапържи, и със сместа се заливат милинките по празнините между тях. Пекат се в умерена фурна около 40 минути (до зачервяване), след което се поръсват с пудра захар.
Автор:
Руска Иванова, Раднево
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








