Лесни рецепти за пикник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Мини питки с пилешко, целина и майонеза
78630

Мини питки с пилешко, целина и майонеза

Продукти:

225 г брашно с бакпулвер
щипка сол
50 г краве масло
125 мл прясно мляко
допълнително брашно
прясно мляко

1 ч. л. сусам
220 г пилешко филе
65 г майонеза
1 стрък целина, ситно нарязана
1/2 червена чушка, нарязана на дребно
4 листа маруля
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 210 С.
• Огнеупорна тава се застила с хартия за печене.
• Брашното се пресява заедно със солта в голяма купа.
• Прибавят се кубчетата краве масло и с пръсти се стриват до получаване на трохи.
• Сипва се прясното мляко.
• Омесва се меко тесто, което се прехвърля върху набрашнена повърхност.
• Меси се, докато стане гладко и еластично.
• Разделя се на 4 равни парчета.
• Всяко парче се оформя на топка, след което се разточва на кора с диаметър 8 см.
• Оформените питки се нареждат в тавата.
• Отгоре леко се намазват с прясното мляко и се поръсват със сусам.
• Пекат се 12-15 минути или докато питките станат златисти.
• Прехвърлят се върху метална скара и се оставят да изстинат напълно.

• Междувременно в малък, дълбок тиган се кипва вода.
• Огънят се намалява и се прибавя пилешкото месо.
• Задушава се 6-8 минути или до готовност.
• Пилешкото месо се прехвърля в чиния и се оставя да се охлади за 20 минути.
• Нарязва се на тънки ивици, които се прехвърлят в купа.
• Прибавят се майонезата, целината и чушката.
• Всичко се разбърква добре.

• Охладените питки се разрязват на две части.Добави
• Върху всяка половинка се поставя по 1 листа маруля и 1/4 от пилешката смес.
• Похлупва се с другата половинка питка.
• Мини питките с пилешко, целина и майонеза се поднасят веднага.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft