Лесни рецепти за пикник

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки крилца с подправки
78805
Пилешки крилца с подправки

Пилешки крилца с подправки

Продукти:

450 г (6 броя) пилешки крилца
2 с. л. семена от кориандър
2 с. л. семена кимион
2 с. л. черни семена от синап
75 г конфитюр от кайсии

настъргана кора от 2 лимона
сок от 2 лимона
50 мл зехтин
сол на вкус
смлян черен пипер на вкус

Приготвяне:

• В голяма тенджера се кипва 2 л вода.
• Добавят се почистените пилешки крилца.
• Кипват се и се оставят да къкрят на тих огън 4 минути.
• Пилешките крилца се отцеждат и се оставят да изстинат.
• В среден тиган на среден огън се изпичат за кратко семената от подправките.
• След като започнат да пукат, се прехвърлят в малък блендер или хаванче, след което се счукват.
• Фурната се загрява на 240 С.
• В голяма купа се сипват смлените подправки, конфитюрът, лимоновата кора и сокът.
• Добавя се зехтинът и на вкус сол и черен пипер.
• Всичко се разбърква добре.
• Прибавят се пилешките крилца, след което се разбърква добре.
• Подправените крилца се прехвърлят в огнеупорна тава.
• Пилешките крилца с подправки се пекат 15-20 минути до златист цвят.
• Поднасят се с гарнитура по избор. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft