 
                
            
	за около 16 сандвича
	1 чаша захар
	1/2 чаша меко масло
	1/2 чаша рапично олио
	1 ч.л. ванилов екстракт
	1 яйце
	1 1/4 чаша брашно
	1 чаша пълнозърнесто брашно
	3/4 чаша неподсладено тъмно какао
	1/2 ч.л. сол
	500 мл. сладолед (по избор – обикновен или с шоколадови парченца, бисквитки и пр.)
	1 опаковка бисквити грахам, натрошени (или настърган кокосов орех, мини шоколадов чипс, карамелени бонбони, орехи)
	 
	Разбийте на крем олиото, маслото и захарта с миксер – трябва да стане светъл и пухкав крем.
	Прибавете яйцето и ванилията и разбийте отново, докато се поемат от другите продукти.
	В друга купа разбъркайте сухите съставки.
	Прибавете сухите съставки наведнъж към мокрите и разбийте САМО колкото да се смесят.
	Поставете на работния плот 2 листа восъчна хартия, хартия за печене или прозрачно фолио и разделете тестото между тях. Покрийте отгоре с втори пласт хартия /фолио.
	Разточете тестото между двата листа хартия до дебелина 0,5-1 см.
	Поставете разточените листове тесто в хладилник и замразете за 45 минути.
	Загрейте фурната на 160 градуса и извадете тестото от хладилника. Изрежете от него бисквити с кръгла формичка, а остатъците омесете отново за кратко, разточете и изрежете още бисквитки.
	Поставете готовите бисквити върху покрита с хартия за печене тавичка. Няма да се надуят много, но оставете разстояние между тях.
	Изпечете бисквитите за 9 минути. Извадете от фурната и ги оставете да се охладят в тавата за 5 минути, след това ги извадете върху кухненска решетка да изстинат напълно.
	С лъжичка сложете от сладоледа върху една от бисквитките и я покрийте с втора, като добавите още сладолед, ако е необходимо. Притиснете леко и оваляйте ръбчетата в натрошените грахамови бисквити (шоколад, бонбони, кокос, ядки). Веднага прехвърлете във фризера и замразете.
	Оставете готовите сладоледени сандвичи да се отпуснат за няколко минутки, преди да ги поднесете.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








