Митове за здравословното готвене и хранене!

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Митове за здравословното готвене и хранене!
14851
Митове за здравословното готвене и хранене!

Хората вярват на какви ли не правила, свързани с начина, по който готвят, спортуват, харчат парите си, правят секс... В доста от аспектите на живота съществуват митове, които се предават от уста на уста и намират все повече последователи.

Вижте някои от глупостите, свързани с готвенето, които преспокойно може да забравите на секундата.

Старо правило – маслото е враг на народа.

Ново правило – върнете маслото на масата за преговори.

Нови изследвания доказват, че няма доказателства за твърденията, че наситените мазнини увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания.

Диетолози и изследователи дори пишат книги с причините защо маслото, месото и сиренето трябва да влязат задължително в здравословната диета. Както всички знаем, умереността е от ключово важност и не трябва да се "демонизира" която и да е съставка. Маслото е сред любимите съставки на професионалисти и любители готвачи и мястото му е на трапезата.

Старо правило – съсредоточете се върху готвенето и избягвайте готовите храни в супермаркета.

Ново правило – прегледайте рафтовете с пакетирани храни. Хубаво е да пазарувате ястията си в насипно състояние, т.е. на съставни части, но и част от предварително приготвените и пакетирани храни могат да бъдат полезни. Да речем консерви боб (с високо съдържание на фибри, които носят чувство на ситост), риба тон и сьомга (които са добри източници на витамин D).

Старп шравило- авокадото трябва да се разглежда само като източник на "добри" мазнини.


Ново правило – авокадото би могло да замести триците. Ненаситените мазнини в авокадото помагат на сърцето, но то е още по-полезно със значителното си количество  фибри. Освен богат източник на диетични фибри, авокадото съдържа хранителни компоненти, свързани с чувството на ситост.

Старо правило - млякото не се замразява

Ново правило – можете да промените сутрешните си навици с кубчета замразено мляко. До този момент готвачите са замразявали всичко, от яйца до джинджифил, но млякото е било всеки път границата, срещу която са се спирали. Това се дължи на склонността му да се разпада при размразяване и да не е идеално за пиене.

Но мляко, подложено на заледяване не губи нищо от хранителната си ценност. Поради това, ако на млякото, което по правило бихте използвали за приготовлението на смуути, му изтича срока на годност – замразете го. Следващия път просто сложете кубче мляко в блендера заедно с плодовете и зеленчуците.

Старо правило – пригответе купичка с мюсли за здравословна закуска.

Ново за закуска (и то само Първо, зърнената закуска съдържа захар. Второ, да захар, най-вероятно няма за старт деня полезни вещества. Така ще си набавите полезни, засищащи и даващи освен тях и много други полезни вещества.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft