Млечна тиква на фурна

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Млечна тиква на фурна
Млечна тиква на фурна
admin
Добавена от: admin
88047
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг тиква (сорт цигулка) 
4 с.л. кафява захар
5 яйца
200 гр захар
1 л прясно мляко
1 прах ванилия
 

Тиквата се обелва и почиства от семето и влакнестата част. Нарязва се на кубчета. Тиквените парчета се прехвърлят в леко намаслена тавичка, поръсват се с кафявата захар и тавата се покрива с алуминиево фолио. Запича се на умерена фурна за 20-тина минути (на 160-180 градуса). Докато се пече тиквата, яйцата се разбиват на крем със захарта, след което към тях се добавя постепенно прясното мляко и ванилията. Поомекналата тиква се залива с млечно-яйчената смес. Допича се във фурната за още около 45-50 минути - кремът трябва да стегне около тиквата. Щом десертът изстине, се нарязва на парчета и се поднася.
Идея: за по-хрупкава коричка може да облепите стените на тавата с парчета стар хляб, напоен в прясно мляко, преди да излеете млечния крем върху тиквата.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft