 
                
            
	За около 8 порции
	За свинското:
	2 кг. свински бут (плешка)
	1/2 чаша захар
	1/2 чаша Kosher сол плюс още малко за поръсване
	1/4 чаша кафява захар
	За джинджифиловия сос с пресен лук:
	1 връзка зелен лук (около 8 стръка), бялата и зелената част – нарязани на тънко
	1/4 чаша прясно настърган джинджифил
	2 с.л. масло от грейпфрут
	1 ч.л. светъл соев сос
	1/2 ч.л. оцет
	1/4 ч.л. Kosher сол
	За чили сосd:
	1 с.л. чили-паста
	1 ч.л. сладък чили-сос
	2 с.л. оцет
	2 с.л. масло от грейпфрут
	сварен ориз Басмати
	крехки листа маруля, измити и подсушени (може и салата Айсберг)
	 
	Сложете месото в голяма купа. Смесете захарта с ½ чаша сол в малка купичка. Натъркайте със сместа месото от всички страни. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за цялата нощ.
	Загрейте фурната на 220 градуса. Извадете месото от хладилника и изхвърлете утаения сок. Сложете свинското в тиган. Запечете в загрятата фурна, докато месото започне да се разпада от кокала и омекне – около 5 часа, като от време на време го поливате с мазнината от печенето. Извадете го, когато е готово. Вдигнете температурата на 260 градуса. Натъркайте месото добре с кафявата захар. Поръсете с малко сол и върнете във фурната. Запечете, докато добие тъмна карамелена коричка - 10-15 минути. Извадете от фурната. Когато е достатъчно изстинало, нарежете го на парчета и ги поставете върху плато.
	Докато се пече месото, подгответе сосовете. Смесете всички продукти за джинджифиловия сос в купа. Опитайте на вкус и оставете настрана. Смесете в друга купа всички продукти за чили соса и оставете настрана.
	Поднасяне: В центъра на всеки лист маруля сложете по няколко вилици от нарязаното месо. Покрийте с малко ориз, джинджифилов сос и поръсете отгоре с чили-соса.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








