Морковена салата по индийски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Морковена салата по индийски
Морковена салата по индийски
admin
Добавена от: admin
17655
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Почистете морковите, обелете ги и измийте. Най-добре е да използвате разноцветни моркови за целта (от жълт до червен нюанс). С помощта на белачка за картофи ги оформете на ивици (люспи). 
На добре загрят сух тиган запечете 1 с.л. семена от кориандър. Щом пуснат аромата си и станат златисти, прехвърлете в хаванче заедно с нарязания ситно лук и настъргания корен джинджифил. Счукайте добре всички продукти и налейте вътре сока от 1 лимон и малко зехтин, така че да се получи дресинг.
Залейте морковите с дресинга, като добавите листенца магданоз и мента. Объркайте хубаво зеленчуците с дресинга и подправките, за да се овкусят добре.
Агнешката кайма запържете в тиган, докато покафенее, като раздробявате с дървена лъжица по време на пърженето. Овкусете с 1 ч.л. гарам масала и разбъркайте добре.
В плитка широка чиния направете канапе от запържената кайма, отгоре подредете купчинка от салатата. Поднесете с топъл индийски хляб (наан).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft