Какво да сготвим набързо с кайма

вход през zajenata.bg
165117

Мусака рецепта

500 гр кайма , 1 кг картофи, 2 - 3 домата (може и от консерва), 2 глави лук, черен пипер, червен пипер, сол, чубрица, мазнина. За заливката - 2 яйца, 1 чаена чаша мляко ( може прясно или кисело), 2 с. л. брашно.Ситно нарязаният лук се задушава в мазнината, прибавят се настърганите домати и след това каймата.

Разбърква се за да не остане каймата на едри парчета. Прибавят се подправките - черен пипер, червен пипер и чубрица. Картофите се обелват и нарязват на кубчета, сипват се в тавата, посоляват се, прибавя се сместта от доматите и каймата, разбъркват се и се заливат с гореща вода докато се покрие изравнената смес. Пече се до зачервяване. След това се залива с приготвената смес от яйцата, брашното, млякото и малко сол. Отново се запича до зачервяване на заливката.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft