28 Януари 2012
503940
Пържени кюфтета
Плескавица
Мусака Експрес
Кюфтета с чушки
Мусака с картофи
Пълнени чушки
Руло Стефани
Шницели с плънка
Кюфтета с млечен сос
Кюфтата яхния
Сарми с лозови листа
Татарски кюфтета
Кюфтета по Цариградски
Мусака с картофи
Порции: 8
Необходими продукти:
250 г. кайма
1 кг. картофи
1 гл. лук
1 скилидка чесън
1 морков
1/2 ч.ч. доматен сос
черен пипер
червен пипер
чубрица
сол
олио
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко(кисело)
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Лукът, чесъна и моркова се нарязват на ситно и се задушават, добавя се каймата и се бърка докато каймата стане на трошички, прибавят се черния пипер, червения пипер, чубрицата. В тавичка нарязваме, обелените, на малки малки кубченца картофи. Изсипваме каймата, посоляваме, и разбъркваме, добавяме вода колкото да покрие сместа. Печем на умерена фурна около 30 мин.Заливаме с доматения сос и печем 5 мин. Смесваме яйцето, млякото, брашното и щипка сол и заливаме мусаката, печем до готовност на заливката.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари