 
                
            
	4 сурови свински наденици
	450 г картофи
	200 г моркови
	1 червена чушка
	1 глава кромид лук
	2 скилидки чесън
	2 с л олио
	смлян черен пипер
	1 с л суха чубрица
	125 мл пилешки или зеленчуков бульон
	2-3 с л балсамов оцет
	
	Фурната се загрява на 225 С.
	Картофите, морковите и лукът се почистват.
	Нарязват се на парчета и се нареждат в огнеупорна тава.
	Чесънът се настъргва на ситно ренде.
	В малка купа се смесват олиото, чесънът, чубрицата и бульонът.
	Сместа се разбърква добре и се изсипва върху зеленчуците.
	Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
	Всичко се разбърква и тавата се захлупва с алуминиево фолио.
	Зеленчуците се пекат 45 минути.
	В това време наденицата се запържва от всички страни до златист цвят.
	След което всяка наденица се нарязва на 2 или 3 парчета.
	Тавата се изважда от фурната.
	Маха се фолиото и се прибавят надениците.
	Отгоре се поръсва с балсамовия оцет.
	Тавата се връща във фурната.
	Ястието се запича за 25-30 минути, без да се захлупва.
	По средата на печенето надениците се обръщат. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








