Пиле с пресни картофи на фурна
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            74331
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 бр. пиле
	500 г пресни картофи
	2 връзки пресен чесън
	3 скилидки чесън
	червен пипер
	черен пипер
	олио
	сол
	500 мл бира
Разрязва се добре измитото пиле през гърдите и се разтваря. Намачква се старият чесън и се разбърква с 2 с.л. олио, черен пипер и червен пипер. Намазва се пилето от вътрешната страна с половината от сместа и се слага в намазнена тавичка. Налива се половината бира, 2 с.л. олио и се пече в умерена фурна за 30 минути. Измиват се добре пресните картофи - няма нужда да се белят. Разбъркват се с нарязания пресен чесън. Изважда се пилето от тавата и се намазва отвън с останалата половина чеснова смес. Добавят се картофите, долива се останала бира и отгоре се слага пилето. Пече се още 45 минути.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








