Намерих рецептата в изрезки от старо списание и сега постоянно ме карат да ги правя! По-вкусни от палачинки и банички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Намерих рецептата в изрезки от старо списание и сега постоянно ме карат да ги правя! По-вкусни от палачинки и банички:
Намерих рецептата в изрезки от старо списание и сега постоянно ме карат да ги правя! По-вкусни от...
3101
Източник: За Жената
Намерих рецептата в изрезки от старо списание и сега постоянно ме карат да ги правя! По-вкусни от палачинки и банички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички сме опитвали щрудел с ябълки, но знаете ли, че соленият му вариант е не по-малко апетитен, да не кажем даже по-вкусен! Напомня много баничка, но на консистенция е по-близо до палачинките, въпреки че по сочност и двете не могат да се мерят с него! И така - ето как се приготвят неустоимо вкусните и сочни Солени щруделчета със сирене :

Солени щруделчета със сирене

Продукти:

За тестото:

  • 250 г остро брашно
  • 250 г обикновено брашно
  • 1 яйце
  • 50 мл олио
  • 300 мл вода
  • сол

Пълнеж:

  • 750 гр. извара или прясно краве сирене (може и смес от двете)
  • 2 яйца
  • сол

Заливка:

  • 1/2 л готварска сметана

Приготвяне:

Направете тесто от изброените съставки, за да получите жилаво, еластично тесто. Разделете го наполовина, намажете топчетата тесто с олио и ги оставете да починат около 30 минути.

Поръсете покривка с малко брашно и разточете тестото върху нея.

тесто щрудел

Снимка: YouTube

Смесете изварата, яйцата и солта и разпределете плънката по дъното на разточеното тесто. Навийте тестото на руло (подобно на щрудел), като започнете от сиренето към края на тестото. След това разделете тестото на парчета с желания размер, като ги изрежете с ръба на тънка чиния.

навиване щрудел

Снимка: YouTube

рязане тесто с чиния

Снимка: YouTube

Сложете вода, сол и една супена лъжица олио в тенджера. Когато водата заври, сложете нарязаните парчета тесто в нея. След като водата заври отново, ги варете около 3 минути.

Сложете сварените "щруделчета! в намазнена огнеупорна тава и ги залейте със сметаната за готвене.

тесто в сметана

Снимка: YouTube

Печете ги, докато коричката им стане златистокафява.

солен щрудел

Снимка: YouTube

Поднесете щруделчетата още горещи, но и като изстинат остават меки и сочни.

щрудели със сирене

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft