Направете лесно и сочно пиле в бирен сос - вкусът е гарантиран!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Направете лесно и сочно пиле в бирен сос - вкусът е гарантиран!
Направете лесно и сочно пиле в бирен сос - вкусът е гарантиран!
admin
Добавена от: admin
33955
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле 
60 гр. масло 
сол, черен пипер 
риган 
смлян червен пипер 
130 гр. бекон 
1 глава лук 
1 супена лъжица пюре от домати 
500 мл светла бира 
150 гр. гъби печурки 
1 супена лъжица олио
150 мл прясно мляко 
1-2 супени лъжици брашно 
1 жълтък

Измийте добре пилето и го подсушете с кухненска хартия. Нарежете го на 8 порции. Намажете месото хубаво със сол и черен пипер.

Нарежете ситно лука, а бекона нарежете на кубчета. Гъбите измийте добре и ги нарежете на четвъртинки.

В тиган на котлона запържете пилето в загрято олио от двете страни.

Когато е изпържено, извадете парчетата от тигана, а м същата мазнина запържете лука и бекона. След няколко минути добавете и доматеното пюре и хубаво разбъркайте, след което запържете още малко.

Добавете половината от бирата и излейте соса в тава за печене. В соса подредете парчетата пиле и сложете да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 минути. След това долейте останалата бира.

Когато месото омекне, добавете в тавата гъбите (предварително запържени) и подправете със сол, черен пипер, смлян червен пипер и риган.

Разбийте в млякото брашното и жълтъка и ги налейте на тънка струйка в соса. Хубаво разбъркайте и върнете тавата във фурната да се допече.

Поднесете ястието топло с гарнитура от варени картофи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft