Неаполитанска карфиолена салата

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Неаполитанска карфиолена салата
Неаполитанска карфиолена салата
admin
Добавена от: admin
3866
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 г карфиол
1/2 ч. л. босилек
1 стрък копър (пресен)
1 щипка бял пипер
1 щипка сол
2-3 резена филе аншоа
5-6 с. л. зехтин
4-5 с. л. лимон
200 г черни и зелени маслини
2-3 кисели краставички
1 скилидка чесън  

Карфиолът се потапя за минута в тенджера с кипнала вода. След това се изплаква със студена вода и се отцежда.

Лимоновият сок се изцежда и се сипва в купа заедно със зехтина, солта и белия пипер. Чесънът се реже наситно и се слага в лимонената смес. Добавят се копърът, босилекът и нарязаната наситно аншоа и се разбива.

Киселите краставички и маслините се нарязват на колелца, слагат се в купа и към тях се прибавя отцеденият карфиол. Върху тях се излива приготвеният дресинг, разбърква се и се сервира. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft