Нежен мус с малини и маскарпоне
    
    
     
                
            
                26 Юли 2014
            
            
            36446
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    400 гр. пресни малини
250 мл сметана
250 гр. сирене маскарпоне
6 супени лъжици пудра захар
настърганата кора на един лимон
50 гр. шоколад
В подходящ съд смесете сметаната, две супени лъжици пудра захар и разбийте с миксер, докато се получи твърд крем.
Добавете сиренето маскарпоне, настъргания шоколад и бавно разбъркайте с лъжица.
В малък съд смесете малините, останалата част от захарта и настърганата лимонова кора и гответе на умерен огън като разбърквате непрекъснато, докато се получи компактна маса.
В стъклени купички или чаши сложете малко смес от сметана, прибавете пълнежа от малини и сложете по още един пласт от същите смеси.
Украсете по желание.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








