Новият хит в рецептите: Марокански палачинки от пенесто тесто - нежни, меки и събират много плънка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Новият хит в рецептите: Марокански палачинки от пенесто тесто - нежни, меки и събират много плънка:
Новият хит в рецептите: Марокански палачинки от пенесто тесто - нежни, меки и събират много плънка:
39994
Новият хит в рецептите: Марокански палачинки от пенесто тесто - нежни, меки и събират много плънка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

В света на палачинките винаги има нещо, което да ни изненада! Показвали сме ви какви ли не варианти - с кисело, с прясно мляко, с вода, със сода, с мая... Но тази рецепта едва ли познавате - мароканските палачинки на дупки са новото чудо, по което всички залитат - нежни, мекички и покрити с апетитни дупчици, които да полееш с любимия си сос или заливка.

Ммммм, непременно трябва да се опитат! Ето и рецептата:

марокански палачинки

Започваме с една препоръка: хубаво е първо да смелете гриса в кафемелачка, но не напълно на прах: малките зърна трябва да останат. Палачинките се пържат само от едната страна, не е нужно да ги обръщате. Получава перфектно кръгли, ако тестото се изсипе точно в центъра на тигана и се остави да се разпредели равномерно.

Продукти

  • Вода 650 ml
  • Пшенично брашно 300 гр.
  • Грис 100 гр.
  • Жълтъци 2 бр.
  • Захар 1 чаена лъжичка
  • Слънчогледово олио 1 ч.л.
  • Мая 0,5 ч.л.
  • Бакпулвер 0,5 ч.л.
  • Щипка сол

Приготвяне

В дълбока купа смесете всички сухи съставки: пресятото брашно, гриса, захарта, маята, бакпулвера. Добавете олиото, жълтъците, налейте топлата вода в сместа и разбъркайте добре.

За 1-2 минути бъркайте сместа с миксер или тел. Покрийте с капак и оставете да втаса на топло за час и половина. Тестото се надува двойно. Внимателно разбъркайте и с черпак изсипете от сместа в леко загрят тиган без мазнина.

Огънят трябва да е малко по-слаб. Щом горната пореста страна изсъхне - палачинката е готова! Поради факта, че добавяме малко захар към тестото, вкусът на палачинките е почти неутрален.

Отделно смесете 50 грама разтопено масло със 70 грама мед и сервирайте палачинките залети с този сос. Така са най-вкусни! Jemchyjinka.ru Източник: https://jemchyjinka.ru/2019/03/03/marokkanskie-bliny-iz-pennogo-testa-1000-i-1-dyrochka-na-poverhnosti/?fbtnAff

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft