1 кг овнешко месо
	1-2 глави лук
	1/2 глава целина
	1-2 моркова
	1/2 ч.ч. олио
	4 с.л. брашно
	2-3 корена от магданоз
	10-15 зърна черен пипер
	1-2 дафинови листа
	лимон
	Сварете в подсолена вода лука, корените от магданоз, целината, морковите, дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус. Пуснете в получения бульон нарязаното на дребни парчета овнешко и го оставете да поври. След това го извадете и прецедете, бульона. Отделно запържете брашното в олио до златисто оцветяване и го залейте с бульона, така че да се получи не много гъст сос. Добавете отново месото и няколко парченца от лимона. Доварете ястието на тих огън още около 10-15 мин.
	Може преди сервиране да добавите зеленчуците от варенето и да поръсите със ситно нарязан магданоз.
	 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








