за 4 порции
	2 патладжана
	200 г сирене
	150 г кашкавал
	4 яйца
	1 л. прясно мляко
	сол
	магданоз
	копър
	олио
	1 глава чесън
Време: 45 минути
Патладжаните (2 бр) се нарязват на тънки кръгчета. Посоляват се и се оставят да престоят, докато пуснат черния си сок. Измиват се, подсушават се и се изпържват леко в горещо олио. Оставят се върху решетка да се отцедят от мазнината. На продълговата тава дъното се покрива с патладжани. Те се поръсват със счукан чесън, ситно нарязани магданоз и копър, натрошено сирене и настърган кашкавал. Слага се втори ред патладжани, който се покрива със същите съставки, както върху първия ред. Това се повтаря до изчерпване на количествата. Последният ред е от сирене и кашкавал. Яйцата (4 бр) се разбиват на пяна. Добавя се млякото (1 л.) и пак се разбива. С тази смес се залива ястието и се пече в гореща фурна до пълна готовност.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








