Лесни рецепти за огретен

вход през zajenata.bg
1035728

Огретен с праз и шунка

Продукти:
700 г картофи
500 г праз лук, нарязан на кръгчета
1 кубче гъбен бульон
1 с.л. масло
100 г шунка
200 г топено сирене
100 мл прясно мляко
100 мл сметана
4 с.л. магданоз, нарязан на ситно
2 с.л. тиквени семки
шарен пипер


Приготвяне:
Картофите се обелват и се нарязват на тънки кръгчета. Кипват се 500 мл вода, след което се сипват картофите и се натрошава гъбеният бульон. Варят се 10 минути и се добавя празът. След още 5 минути зеленчуците се прецеждат, като се запазват 4 с.л. от бульона. В тиган се слага да се разтопи сиренето в прясното мляко и сметаната при непрекъснато разбъркване. Добавя се отделеният бульон. В плитка тавичка, обилно намазана с масло, се подреждат картофите, празът и нарязаната на тънки парчета шунка, след което се заливат с млечния сос. Отгоре се поръсва с магданоза и шарения пипер. Накрая се посипват тиквените семки. Всичко се запича 10 минути на силна фурна.

1
2
3 4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft