Огретен с яйца и гъби

вход през zajenata.bg
Огретен с яйца и гъби
admin
Добавена от: admin
27132
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 яйца
100 мл. сметана
80 гр. настърган кашкавал (твърдо сирене)
сол и черен пипер на вкус
индийско орехче
300 гр. гъби печурки
1 глава лук
1 скилидка чесън
3 с.л. масло
1 с.л. прясна мащерка

Разбийте яйцата със сметаната. Добавете половината от кашкавала и овкусете сместа със сол, черен пипер и индийско орехче.
Почистете и измийте гъбите, и ги нарежете на четвъртинки. Разрежете лука на две, а после - на ивици. Чесъна счукайте. Загрейте 1 с.л. масло в тиган и запържете вътре гъбите за 4 минути. Добавете още 1 с.л. масло, лука, чесъна и мащерката. Запържете всичко за 2 минути и овкусете със сол и черен пипер.
Намазнете 2 малки форми (около 15 см. диаметър) с останалото масло. Подредете гъбите на дъното на формите, залейте с яйчената смес и поръсете с останалия кашкавал. Печете в загрята фурна на 200 градуса около 15-20 минути. Поднесете с пресен хляб.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft