Оризови кебапчета
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            10308
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 ч. ч. изчистен и измит ориз
	1/2 ч. ч. олио
	3 глави кромид лук
	4 яйца
	2 връзки копър
	настъргано индийско орехче
	черен пипер
	сол
	галета
	Оризът се вари в 4 ч. ч. вода.
	Когато се свари, се прецежда през гевгира и се оставя настрани.
	Отделно в олиото се изпържват нарязаните на ситно глави лук, докато добият кафеникав цвят.
	После се изсипват при ориза, добавят се 2 яйца, нарязаният на ситно копър, настърганото индийско орехче, черният пипер, солта, и толкова галета, че да се получи гъста каша.
	От сместа се правят кебапчета.
	От другите 2 яйца и галета се забърква смес за панировка, в която се овалват оризовите кебапчета и се пържат в сгорещено олио. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








