Оризови топки с Моцарела и сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Оризови топки с Моцарела и сос
Оризови топки с Моцарела и сос
admin
Добавена от: admin
13471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч. ч. ориз Арборио
100 г сирене Пекорино (пармезан)
60 г сирене Моцарела 
30 г грах
2 малки глави лук
2 скилидки чесън
500 мл пилешки бульон
4 яйца
20 г краве масло
2 с. л. зехтин
куркума на вкус
700 мл олио за пържене
брашно и галета за овалване

за соса:

400 г домати от консерва
2 малки глави лук
3 скилидки чесън
2 стръка пресен босилек
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус 

Лукът и чесънът се почистват, нарязват се наситно и се запържват в зехтина. Слага се оризът и се бърка докато стане стъклен.

Налива се малко бульон и се разбърква. Когато оризът поеме течността отново се налива бульон. Това се повтаря до готовност на ориза.

Овкусява се с куркума, разбърва се и се добавя маслото. Когато се разтопи се прибавя настърганото сирене “Пекорино”. Отново се разбърква и съдът се дърпа от огъня. Оризът се оставя да изстине.

Моцарелата се нарязва на дребни кубчета. Яйцата се разбиват в купа.

Взима се малко от ориза, разстила се в дланта, вътре се слагат по малко моцарела и грах и се оформят топки.

Овалват се последователно в брашно, яйца и галета. Пържат се до златисто в сгорещеното олио.

Лукът и чесънът за соса се почистват, наситняват се и се запържват в зехтин. Доматите се пасират и се добавят в съда. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя сосът да се сгъсти. Накрая се подправя с наситнения босилек.

Сосът се слага в чинии и отгоре се поставят по две аранчини. Украсява се с листа пресен босилек.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft