 
                
            
	300-500 гр. инстантни оризови спагети
	2 с. л. олио
	3 или повече скилидки чесън (счукани или накълцани)
	250 гр. пилешко месо (нарязано на малки парченца)
	2-3 яйца
	1 ч. ч. бобени кълнове
	1/4 ч. ч. нарязани или смлени фъстъци
	1 червена люта чушка (ситно нарязана)
	1 ч. ч. нарязано зеле
	магданоз
	резени лимон
	За соса:
	1/4 ч. ч. бял винен оцет
	2 с. л. захар
	3 с. л. червен пипер
	Накиснете оризовите спагети в студена вода най-малко 2 ч. преди да започнете да готвите. Прецедете ги.
	Загрейте олиото в уок или тиган и запържете чесъна за 30 сек., като бъркате непрекъснато. Прибавете пилето и пържете като бъркате докато се опържи отвътре. Прибавете спагетите и продължете да бъркате. Прибавете продуктите за соса и варете няколоко мин. (около 2 мин.), така че спагетите да поемат голяма част от него. Избутайте спагетите отстрани в тигана или ги извадете и прибавете в центъра яйцата. Започнете да ги бъркате чак след като са се опържили отчасти, така че да се образуват бели и жълти ивици. След като се опържат напълно ги размесете със спагетите. Прибавете 1/2 ч. ч. бобени кълнове, фъстъците и лютата чушка и разбъркайте. Сервирайте спагетите горещи заедно с останалите бобени кълнове, зелето и магданоза. Сервирайте с резените лимон, които да бъдат изстискани върху спагетите. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








