От години се мъча да редя и навивам кори, а то било толкова лесно! Експресна баница с 2 кори - само пека и я нападаме още гореща

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
От години се мъча да редя и навивам кори, а то било толкова лесно! Експресна баница с 2 кори - само пека и я нападаме още гореща
От години се мъча да редя и навивам кори, а то било толкова лесно! Експресна баница с 2 кори -...
1242
Източник: За Жената
От години се мъча да редя и навивам кори, а то било толкова лесно! Експресна баница с 2 кори - само пека и я нападаме още гореща
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърза и много вкусна баница, която се приготвя само за 5 минути - остава само да я изпечете! Губех си времето и усилията с години, без да подозирам за този лесен начин за приготвяне на баница.

С няколко съставки и минимални усилия, само за 5 минути подготовка и около час печене, ще получите хрупкава и много вкусна баничка която ще зарадва всички.

Следвайте процедурата и се насладете на перфектния вкус! Ето какво ви е необходимо за тази Експресна баница с 2 кори :

Експресна баница с 2 кори

Продукти:

  • 2 готови кори за баница (от големите)

За заливката:

  • 1 яйце
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл олио
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 100 мл газирана вода

За плънката:

  • 180 г сирене
  • ¼ връзка магданоз

Приготвяне:

Настържете сиренето. Нарежете ситно пресния магданоз и го смесете със сиренето.

В купа разбийте 1 яйце.

Добавете 100 мл мляко, 100 мл олио, 1 чаена лъжичка сол и 100 мл газирана вода. Разбъркайте добре, докато сместа стане хомогенна.

Вземете готовите кори и ги нарежете на ленти с ширина около 2 см (един пръст).

В тава с подвижен ръб с диаметър 24 см (средно голяма) разпределете равномерно половината от нарязаните кори. Залейте ги с половината от приготвената заливка.

кори със заливка

Снимка: YouTube

Разпределете равномерно сместа от сирене и магданоз върху тях. След това покрийте с останалите кори и залейте с останалата заливка.

кори върху плънката

Снимка: YouTube

Печете баницата в предварително загрята фурна на 190 °C за около 55–60 минути или докато стане златистокафява и хрупкава на повърхността.

хрупкава баничка

Снимка: YouTube

След като се изпече, оставете баницата да се охлади за кратко, след което я нарежете и сервирайте. Насладете се на неустоимия й вкус!

парче баница с магданоз

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft