Пай с шунка и извара

вход през zajenata.bg
Пай с шунка и извара
admin
Добавена от: admin
13422
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

брашно - 250 г, за масленото тесто
масло - 125 г
яйца - 1 брой
вода - 4 и 1/2 с.л.
сол - 1 щипка
извара - 400 г, за плънката
яйца - 4 броя
зелени чушки - 2 броя
чушки - 2 червени
домати - 200 г чери
сирене - 50 г
кашкавал - 100 г, настърган
шунка - 150 г
сол
черен пипер
индийско орехче - 2 щипки
босилек - 1-2 с.л накълцан 

Пресейте брашното и сложете в него солта, за да приготвите ронливото тесто. Към него добавете нарязаното на малки кубчета изстудено масло.

Започнете да месите старателно, така че маслото да се слее с брашното. Добавете яйцето и водата и доомесете, докато тестото не започна да се отделя от стените на купата.

Оформете го на топка и го обвийте в кухненско фолио. Сложете го в хладилника да стегне за 30 минути. През това време нарежете чушките и доматите на дребни парченца.

Може да използвате и сушени домати по желание. Добавете към тях изварата, настъргания кашкавал и натрошеното сирене.

Разбъркайте и добавете нарязаната на дребни парченца шунка, 4-те яйца. Объркайте добре плънката със сол, черен пипер на вкус, накълцан босилек и щипки индийско орехче.

Разточете престоялото тесто както е с найлона на лист с дебелина 5 см. Листът трябва да е малко по-голям от дъното на тавата и да покрива почти целите й стени.

Надупчете с вилица леко тестото и изсипете плънката, след което я загладете. Поръсете с малко галета или царевично брашно.

Сложете тарта с извара и шунка да се пече в предварително загряна на 190 градуса фурна, докато хване апетитен загар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft