Пай-сърчица на клечка с ягоди и Нутела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Пай-сърчица на клечка с ягоди и Нутела
Пай-сърчица на клечка с ягоди и Нутела
admin
Добавена от: admin
17028
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка замразено бутер тесто (или основа за пай от бутер тесто), на стайна температура
около 1/4 чаша ягодов конфитюр
около 1/4 чаша Нутела (или друг течен шоколад)
1 яйце
кристална захар
клечици за близалки
 

Загрейте фурната на 170 градуса. Покрийте тавичка за печене със силиконова подложка или я намажете с масло/олио; оставете настрана.
Върху чист работен плот разточете бутер тестото. С помощта на по-голям резец за сладки във формата на сърце, изрежете сърчица от тестото. Изрезките може да премесите на топка и да разточите отново.
Поставете едно сърчице върху тавата. С помощта на малка чаена лъжичка сложете около 1/2 лъжичка от ягодовия конфитюр в центъра, така че да повторите формата на сърце, като оставите достатъчно голям ръб отстрани, за да запечатате пая. Върху ягодовия конфитюр сложете около 1/2 лъжичка Нутела (може да си помогнете с пръсти за разнасянето й).
Внимателно притиснете клечица в долната част на тестото. Покрийте с друго сърчице и притиснете ръбчетата им, за да се запечатат (може да използвате вилица за целта). Повторете с останалите сърчица. Разбийте яйцето в малка купа и намажете с него мини-пайовете. Поръсете отгоре с кристална захар.
Изпечете за около 15-20 минути, докато горната част на сърцата стане златисто-кафява. Охладете ги върху хартията за печене, преди да поднесете.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft