Палачинкови квадрати с шунка и яйце

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Палачинкови квадрати с шунка и яйце
Палачинкови квадрати с шунка и яйце
admin
Добавена от: admin
17235
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша брашно
1 с.л. захар
1/4 ч.л. сол
1 1/2 чаши мляко
4 големи яйца
3 с.л. разтопено масло
9 тънки резена шунка
9 яйца
накълцан пресен магданоз

Смесете брашното, захарта, солта, млякото, четирите яйца и разтопеното масло в блендер и ги разбийте на високи обороти за 30 секунди. Оставете сместа да почива 15 минути.
Нагрейте тиган за палачинки с незалепващо покритие на среден огън и леко го намажете с масло. Изсипете 1/3 чаша от сместа за палачинките и разнесете с помощта на тигана равномерно, така че да покрие дъното. Пържете докато долната страна започне да покафенява - около 2 минути, след което обърнете и изпържете и от другата страна. Повторете процедурата с останалата смес - трябва да се получат около 9 палачинки.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете палачинките върху тавичка за печене (по 3-4 наведнъж). Сложете резен шунка в центъра на всяка палачинка и внимателно счупете по 1 яйце върху шунката (така че жълтъкът да остане в средата). Подвийте краищата на палачинките навътре към центъра, така че да залепнат за белтъка на счупеното яйце. Подправете със сол и пипер, чубрица, риган или друга подправка на вкус и ги запечете, докато се втвърди белтъкът на яйцето. Поръсете ги с накълцан магданоз и сервирайте топли. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft