Паниран смилянски боб

вход през zajenata.bg
Паниран смилянски боб
admin
Добавена от: admin
12461
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 г смилянски боб
2 яйца
1 с.л. тиквено брашно
1 с.л. сусамово брашно
галета
4 с.л. олио
сол

Време: 60 минути

 и измива със студена вода. Яйцата (2 бр) се разбиват на пяна със солта. Прибавят се тиквеното, сусамовото брашно и галетата. Разбърква се, докато се получи гъста смес за паниране. В нея се овалват бобените зърна и се пържат в силно сгорещено олио, докато получат златиста коричка отвсякъде. Изваждат се с решетъчна лъжица от мазнината и се настаняват върху накъсани листа маруля, салата или гарнирани с пресен лук и магданоз. Панираният боб се поднася горещ. Той е чудесно бирено мезе.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft