Парени сладки с мармалад и орехи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Парени сладки с мармалад и орехи
Парени сладки с мармалад и орехи
admin
Добавена от: admin
12558
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл олио
250 мл бира
1 бакпулвер
1 ванилова захар
1 супена лъжица захар
100 гр. грис
600-700 гр. брашно
мармалад за плънката, може и орехи
За сиропа:
800 гр. захар
700 гр. вода
счукани орехи или кокос за поръсване - около 150 до 200 гр.

Замесваме тесто от олиото, бирата, гриса, ваниловата захар и брашното, смесено с бакпулвера. От тестото вземаме по малко в шепата и оформяме топки, които пълним с орехче или мармалад. Подреждаме ги върху намазана с малко олио тава. Печем на 200 градуса половин час.

За сиропа:

Захарта се залива с водата и се поставя да се вари 5 минути, а след това се сваля от огъня и със сиропа се заливат студените сладки. След като хубаво попият сиропа, се овалват обилно в кокос или счукани орехи. 

Вкусни, красиви и подходящи по време на пости!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft