Паста Аматричиана - спагети с пушен бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста Аматричиана - спагети с пушен бекон
Паста Аматричиана - спагети с пушен бекон
admin
Добавена от: admin
19734
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет спагети (450 г.)
150 гр. пушен бекон (на кубчета)
500 гр. едро кълцани домати
100 гр. настъргано сирене Пекорино Романо (Pecorino Romano)
30+30 ml зехтин
1 гл. лук
Червен пипер (едро млян)
Сол

Спагетите се слагат да врят в подходяща тенджера, така че целите да бъдат покрити с вода. Във водата се слага 1/2 - 1 с. л. сол и 2 с. л. зехтин. Сваряват се "ал денте", след което се отцеждат и изсипват в купа.
Зехтинът се загрява в тиган за пържене, след което се добавя беконът, ситно нарязаният лук и червеният пипер. Запържва се на умерена температура, докато беконът стане златистожълт. Добавят се доматите и се оставя да къкри около 10 мин, или докато доматеният сос се посгъсти.
Когато доматеният сос е готов се изсипва върху спагетите и се поръсва със сиренето.
Сервира се веднага горещо.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft