Паста с пресен доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста с пресен доматен сос
Паста с пресен доматен сос
admin
Добавена от: admin
19002
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана
5 скилидки чесън, счукан
сол и черен пипер на вкус
1,5 кг. зрели червени домати, нарязани на кубчета
1/2 ч.л. сушена мащерка
1/2 чаша сухо червено вино
щипка индийско орехче
500 гр. сушена паста/макарони (форма по избор)
шепа пресни листенца босилек, нарязани на ивички
за поднасяне - настъргано сирене пармезан

Загрейте зехтина в тенджера с дебело дъно на умерен огън. Прибавете лука и задушавайте до омекване - около 6 минути. Сложете и чесъна и задушете още няколко минути. Подправете със сол и черен пипер. Прибавете доматите и мащерката, като бъркате, докато се смесят добре продуктите. Увеличете силата на огъня до умерено-висока, така че сместа да заври. Прибавете виното и индийското орехче. Гответе соса на умерен огън, докато се редуцира на половина (около 15-20 минути), като бъркате периодично. Намалете котлона и оставете соса да къкри.
Междувременно напълнете тенджера с подсолена вода и оставете да заври. Сварете в нея пастата с 3 минути по-малко от указаното на опаковката време. Отцедете я и сложете в доматения сос. Разбъркайте добре и гответе със соса още 2 минути. Объркайте вътре половината босилек.
Поднесете пастата в плитки чинии, поръсена с още пресен босилек и настърган пармезан.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft