Паста с чоризо и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста с чоризо и домати
Паста с чоризо и домати
admin
Добавена от: admin
16640
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр. чоризо (наденица, салам), нарязана на едро
250 гр. пушен бекон на ивички, едро нарязан
1 глава червен лук, обелен и нарязан на дребно
2 скилидки чесън, счукани
500 гр. чери доматчета, на половинки
1 с.л. захар
шепа пресен магданоз, фино нарязан
сол и черен пипер на вкус
натрошено бяло сирене - за сервиране
750 гр. сварена паста по избор (заделете 2 ч.чаши от водата от варенето)

В загрят предварително широк тиган запържете чоризото и бекона до златисто-кафяво. Махнете от тигана и заделете. В мазнината от наденицата изпържете лука и чесъна до омекване, след това добавете доматите и захарта. Сложете малко вода и оставете да заври и да намали обема си - за около 10-15 минути. Ако доматите изглеждат сухи, добавете още малко вода (пилешки бульон).
Когато доматите омекнат и сосът се сгъсти, добавете вътре чоризото и бекона и поръсете с магданоз. Подправете на вкус.
Объркайте сварената паста със соса и добавете малко от заделената от варенето вода, за да разредите соса при необходимост. Поръсете пастата с натрошеното сирене при сервиране! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft