Пастички от качамак с шоколадов ганаш и боровинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Пастички от качамак с шоколадов ганаш и боровинки
Пастички от качамак с шоколадов ганаш и боровинки
admin
Добавена от: admin
10608
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша сварен качамак (полента)
1 чаша боровинки
3-5 листа градински чай
2 с.л. семена чиа
3 с.л. смляно ленено семе
3 с.л. мед
1 с.л. якон на прах (опционално)
220 гр. черен шоколад
1/2 с.л. мляко (по възможност от неживотински произход)
 

Натрийте дъното и стените на тавичка с масло и разпределете вътре топлия сварен качамак. Оставете да изстине.
В отделен съд намачкайте боровинките и ги смесете със семената чиа, лененото семе, меда, градинския чай и (евентуално) якон на прах. В съд с двойно дъно натрошете и разтопете шоколада (може и на водна баня). Махнете от огъня и добавете млякото, като бързо разбъркате, докато се поеме напълно.
След като качамакът е изстинал напълно, обърнете тавичката върху дъска за рязане и го извадете внимателно. Нарежете го на парчета с дебелина 1-1,5 см.
Разнесете боровинковата плънка върху качамака и отгоре поставете втори слой качамак – повторете, докато се образуват 3-4 пласта. Поръсете отгоре с разтопен шоколад.
Поднесете пастичките охладени, с малко кокосов сладолед.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft