1 бр. патица (1.75 кг)
	1 с.л. мед
	3 с.л. соев сос
	1 ч.л. сусамено масло (краве масло)
	1 ч.л. червен пипер
	3-4 с.л. вода
	За пърленките:
	500 г брашно
	масло (сусамено) за намазване
	Патицата, ако е замразена, се размразява напълно. Облива се няколко пъти с вряща вода (с гевгир, в мивка). Близо до врата се слага кука и се закача на хладно и проветриво място за през нощта (за удобство може да се ползва вентилатор). На следващата сутрин в малка купа се разбъркват меда, соевия сос, сусаменото масло и червения пипер (без водата). Патицата се слага в тава. Намазва се с четка отгоре и отвътре (равномерно) с медената смес, запазвайки 1 с.л. от нея, и се оставя да престои поне 1 час. Фурната се загрява до 200 C. Добавят се 3-4 с.л. вода към останалата 1 с.л. медена смес и се изсипва през кухината на патица. С шишчета за месо или дървени пръчки се закопчава. Патицата се пече час и половина (капе бистра течност). След като се извади от фурната, се оставя на топло за 10 минути, преди да се махнат шишовете.
	Пърленки: Брашното се пресява в купа, бавно се добавят 250 мл вряща вода и се разбърква добре. Добавя се 90 мл студената вода и се меси (с ръце) до получаване на еластично тесто. Покрива се с мокра кърпа и се оставя 15 минути. След това се оформят неголеми топки, разточват се на тънки питки (палачинки), намазват се с масло и се пекат в сух тиган (умерена температура 20-30 секунди да има мехурчета и още 10-15 секунди, докато леко се запекат) от двете страни.
	Патицата се сервира по традиционния начин със сос Hoisin, праз, (пресен) лук и краставици на ивици. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








