 
                
            
	2 малки патладжана, нарязани на резени около 0,5 см.
	2 с.л. зехтин
	(морска) сол и черен пипер
	4 скилидки чесън, накълцан
	5 - 6 пресни по-дребни домати (чери доматчета)
	1/2 чаша настъргано сирене Пармезан
	1/4 чаша накълцан пресен магданоз
	няколко щипки мащерка
	1/2 чаша овче кисело мляко (или козе)
	1 с.л. прясна мента, нарязана 
	Нарежете патладжана на кръгчета, посолете ги и ги оставете да се отцедят половин час от горчивия сок.
	Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете зехтина в тиган и добавете чесъна и доматите. Подправете със сол и пипер. Гответе на бавен огън за 15-тина минути, докато доматите омекнат.
	Докато доматите се готвят, подгответе патладжаните. Поръсете резените патладжан с малко зехтин и ги запечете на грил (скара) по няколко минути от всяка страна, докато покафенеят леко. Може и да ги запържите в тефлонов тиган.
	Настържете пармезана. Смесете киселото мляко с нарязаната мента в малка купичка.
	Когато доматите и патладжаните са готови, подредете резените патладжан в малка плитка тавичка, така че да покрият дъното. Покрийте със слой от доматите и повторете със слой патладжани и слой домати, докато свършат продуктите. Покрийте с нарязания магданоз и мащерка и наръсете с пармезана. Запечете ястието за около 20-25 минути, до златисто-кафяво. Поръсете с още малко зехтин и го оставете да се охлади леко. Поръсете с още малко пресен магданоз и поднесете всяка порция с няколко лъжички от ментовото мляко.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








