Пелмени

вход през zajenata.bg
Пелмени
admin
Добавена от: admin
16673
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за тестото:
400 г брашно
½ ч. л. сол
100 мл прясно мляко
100 г кисело мляко
1 яйце
1 с. л. олио
1 дафинов лист

за плънката:
300 г смляно месо телешко, свинско или агнешко
1 с. л. ситно нарязан лук
½ скилидка ситно нарязан чесън
3 с. л. сметана
сол и шарен пипер на вкус

Брашното се пресява със солта. Двата вида мляко се разбъркват с яйцето и олиото. В брашното се прави кладенче, вътре се сипва течната смес и се омесва средно твърдо тесто. Оставя се да постои 30 мин.
Смляното месо се обърква с лука, чесъна, сметаната, сол и пипер на вкус.
Тестото се разточва върху набрашнен плот на тънък лист с дебелина 2 мм и се нарязва на кръгчета с диаметър 12 см. В центъра на всяко се слага по 1 с. л. от плънката и се загръща на полумесец. Краищата на полумесеца се защипват.
Слагат се да заврат 2 л вода с 1 дафинов лист и 1 ч. л. сол. В леко къкрещата вода се пускат по 4-5 пелмена за 5 - 7 мин., докато изплуват на повърхността.
Пелмените се ядат горещи и могат да се поднесат в чашки заедно с бульона, в който са се варили, или да се залеят с разтопено масло, заквасена сметана, оцет или горчица.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft