Пепероната по италиански

вход през zajenata.bg
Пепероната по италиански
admin
Добавена от: admin
3918
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 стрък праз или 2 големи глави кромид лук, нарязани на ивици
800 г чушки – червени, зелени и жълти, нарязани на ивици
50 мл зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. прясна мащерка или чубрица
 сол и черен пипер на вкус

Празът, чушките, мащерката и зехтинът се разбъркват със сол и черен пипер на вкус.
На котлона се слага да се сгорещи тиган, сипват се зеленчуците и се разбъркват 1-2 мин. Затварят се с капака и се оставят на умерен огън да се задушават 10 мин., като от време на време се разбъркват.
Когато са готови, се заливат с оцета и се оставят за още минута. Сервират се със запечен хляб

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft