Печена лучена салата
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            6210
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	2 кг кромид лук
	1 буркан кисели краставички
	2-3 изпечени на плоча сухи чушки 
	1 к. ч. орехови ядки
	1-2 ч. л. чубрица 
	1-2 с. л. оцет 
	6-7 с. л. олио  
	Главите лук се увиват отделно във фолио, заравят се в пепел и се пекат 30 минути (може и във фурна на 180 градуса за 20 минути).
	Изпечените глави лук се обелват и се нарязват.
	Смесват се с нарязаните надребно кисели краставички.
	Ореховите ядки се запичат в тиган, след което се надробяват и се слагат в салатата.
	Полива се с олио, разбърква се и се изчаква да изстине.
	Отгоре се стриват сухите чушки и се овкусява с оцет, чубрица и сол.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








