Печени зелени домати и тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Печени зелени домати и тиквички
Печени зелени домати и тиквички
admin
Добавена от: admin
12828
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 чаша нискомаслено прясно мляко
около 1/2 ч.л. лют сос
1 белтък
1 чаша царевично брашно
1/4 ч.л. морска сол
2 големи зелени домата, нарязани на кръгчета с дебелина около 0,5 см.
1 тиквичка, нарязана по същия начин
спрей за готвене или друга мазнина 

Загрейте фурната на 225 градуса. Покрийте голяма тавичка с хартия за печене.
Смесете млякото, лютия сос и белтъка. Разбъркайте царевичното брашно и солта в друг съд. Потапяйте доматените и тиквените резени първо в млечната смес, а след това - в царевичната, като обръщате внимателно, за да се покрият добре.
Намазнете голям тиган с незалепващо покритие и сложете на умерен огън. Сложете вътре половината домати и тиквички на един пласт и запържете, докато се зачервят леко от двете страни - 3-4 минути.
Прехвърлете готовите резени в тавичката и запечете, докато тиквичките и доматите станат златисто-кафяви от двете страни - около 8 минути. Изчистете тигана и повторете с останалите зеленчуци. Поднесете горещи, със сос по желание!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft