 
                
            
	1/2 чаша нискомаслено прясно мляко
	около 1/2 ч.л. лют сос
	1 белтък
	1 чаша царевично брашно
	1/4 ч.л. морска сол
	2 големи зелени домата, нарязани на кръгчета с дебелина около 0,5 см.
	1 тиквичка, нарязана по същия начин
	спрей за готвене или друга мазнина 
	Загрейте фурната на 225 градуса. Покрийте голяма тавичка с хартия за печене.
	Смесете млякото, лютия сос и белтъка. Разбъркайте царевичното брашно и солта в друг съд. Потапяйте доматените и тиквените резени първо в млечната смес, а след това - в царевичната, като обръщате внимателно, за да се покрият добре.
	Намазнете голям тиган с незалепващо покритие и сложете на умерен огън. Сложете вътре половината домати и тиквички на един пласт и запържете, докато се зачервят леко от двете страни - 3-4 минути.
	Прехвърлете готовите резени в тавичката и запечете, докато тиквичките и доматите станат златисто-кафяви от двете страни - около 8 минути. Изчистете тигана и повторете с останалите зеленчуци. Поднесете горещи, със сос по желание!  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








