Печени кореноплодни със сладка глазура

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Печени кореноплодни със сладка глазура
Печени кореноплодни със сладка глазура
admin
Добавена от: admin
14541
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Загрейте фурната на 220 градуса.
Измийте и обелете кореноплодните. Нарежете ги на парченца около 2-3 см. Поставете ги в купа (червеното цвекло сложете в отделен съд). Изстискайте половината от единия портокал и го смесете със зехтина. Вземете 1 с.л. от тази смес и я поръсете върху цвеклото, като го объркате добре. Излейте остатъка върху другите зеленчуци и ги разтръскайте, за да поемат добре от дресинга. Сложете зеленчуците върху плоска тавичка, покрита с хартия за печене (сложете цвеклото в отделна тавичка, за да не оцвети другите зеленчуци). Поръсете двете тавички със сол и подправки.
Запечете за 30 минути, докато омекнат зеленчуците, когато ги набодете с вилица.
Изцедете сока на останалите портокали и го прехвърлете в малък дълбок съд, заедно с кленовия сироп (меда)Загрейте сместа до завиране, след което я оставете да къкри на тих огън, докато сосът се посгъсти, като разбърквате периодично. Смесете цвеклото с останалите зеленчуци и залейте всичко с глазурата.
Поднесете веднага. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft