Печено агнешко за Гергьовден

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Печено агнешко за Гергьовден
Печено агнешко за Гергьовден
admin
Добавена от: admin
42828
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 кг агнешка плешка
6 скилидки чесън
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. джинджифил
1 ч.л. къри
1 ч.ч. бяло вино
сол

Време: 150 минути

Солта, черният пипер (1/2 ч.л.), джинджифилът (1/2 ч.л.), кърито (1 ч.л.), счуканият със сол чесън (6 скилидки) и виното (1 ч.ч.) се смесват и разбъркват. С тази смес се облива месото от всички страни. Увива се във фолио и се оставя да престои 2 часа на студено. Фурната се загрява до 180 градуса. Месото се слага в тава, както е увито във фолио. Пече се на среден огън 2 и 1/2 часа. След това фолиото се отстранява и агнешката плешка се допича, за да добие хрупкава златиста коричка.
Месото се поднася, нарязано на порции и гарнирано със зелена салата.
Съвет: Подходяща гарнитура към него са пюре от спанак, пюре от моркови или тиква, задушен зелен боб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft